Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Присъединете се към „Часът на Земята 2018“

Община Белово участва в Х-тото поредно издание на глобалната инициатива "Часът на Земята 2018", което ще се проведе на 24 март 2018 г.

Знаковото световно събитие на WWF, "Часът на Земята", за пореден път ще обедини милиони хора по света в послания и действия за опазване на планетата. Нашият споделен дом е изправен пред застрашителна загуба на биоразнообразие и климатични промени. Затова природозащитната инициатива на WWF обединява отделни хора,  бизнеси и правителства в търсене на решения и конкретни действия за изграждане на здравословно и устойчиво бъдеще за всички.

Започвайки като символично събитие за гасене на осветлението в Сидни през 2007 г., Часът на Земята вече се отбелязва в повече от 180 държави като световен споделен момент на солидарност за планетата.
В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. През изминалата година в инициативата са взели участие 110 града, институции, бизнеси и медии от България.
 Тази година темата е: "Свържи се с природата" и фокусът е опазване на биоразнообразието.

Със символичното гасене на осветлението за 1 час на 24 март 2018 г. /от 20:30 ч. до 21:30 ч./ на фасадите на Община Белово, СУ "Ал. Иванов – Чапай" гр. Белово, НЧ "Св.Св. Кирил и Методий-1927" гр. Белово и на Музейна сбирка "Атанас Хрисчев" гр. Белово ще изразим нашата подкрепа за нуждата от действия за ограничаване на климатичните промени.

Благодарим предварително на всички жители на общината, които ще изразят своето съпричастие към инициативата, като на 24 март загасят осветлението на фасадите на домовете си за времето от 20:30 ч. до 21:30 ч.

 

Часът на Земята 2018