Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Съобщение във връзка с кампанията „Да изчистим България заедно“ 2019 г.

Уважаеми съграждани,
За девета поредна година Община Белово се присъединява към националната кампания "Да изчистим България заедно". Инициативата "Да изчистим България заедно" е подета от bTV Меdia Group и се превърна в най-мащабния обществен проект в страната. Целта е да се обединят усилията на медиите, гражданите, бизнеса и институциите за да бъдат градовете и селата ни по-чисти, за да опазим българската природа и да провокираме общественото съзнание и отговорност.

Както през предходните години, така и през тази Община Белово, ще вземе участие в кампанията. Определената дата за провеждане на кампанията през 2019 г. е 14 Септември (Събота). В деня на почистването от 8.30 ч., ще се раздават безплатни ръкавици и чували в сградата на Общината на всички желаещи граждани да се включат в почистването, както и по кметствата във всяко едно от населените места на територията на община Белово. Приканваме всеки, който е мотивиран да участва и да се включи в почистването!

Нека всеки даде своя принос, за да направим заобикалящата ни среда по-чиста и по-приветлива!

Всички желаещи граждани могат да се включат, като почистят избрани от тях зони (паркове, алеи, зелени площи, пространството пред своя дом, тротоара, междублокови пространства, нерегламентирани сметища).

Събраните чували с отпадъци, по възможност, да се поставят до най-близкия контейнер за събиране на битови отпадъци. В деня на почистването събраните отпадъци ще бъдат извозени от Общината на регионалното депо – Пазарджик!

Нека всички ЗАЕДНО да направим заобикалящата ни среда по-чиста, по-уютна, по-красива. Нека се докажем като достойни граждани на нашата община!

Включи се и ти!

Да изчистим България заедно