Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Жителите на Белово празнуват

    На 14 януари жителите и гостите на Община Белово отбелязаха 137-годишнина от освобождението на беловския край от османско робство.

На поканата на ръководството на общината  се отзоваха и присъстваха на празника : г-н Янаки Стоилов, заместник- председател на  43-то Народно събрание; г-н Трендафил Величков, областен управител на област Пазарджик; заместник-управителите на област Пазарджик-г-жа Гинче Караминова и г-н Стефан Мирев; други представители на държавни институции и партийни структури, почетни граждани на Белово и ппредставители на фирми партньори в дейността на общината. С приветствие към гражданите, изпълнили площад”Освобождение” се обърнаха кметът на община Белово-инж.Костадин Варев, заместник-председателят на  43-то Народно събрание- г-н Янаки Стоилов; г-н Трендафил Величков- областен управител на област Пазарджик. За празника се получиха поздравителни адреси от: президента на Република България г-н Росен Плевнелиев,от г-н Андрей Новаков- член на Европейския парламент, от народните представители от парламентарната група на ПП ГЕРБ- г-жа Десислава Костадинова и г-н Димитър Гечев, от Бойка Маринска-народен представител от Парламентарната група на „Реформаторския блок”, от г-жа Янка Такева-председател на СБУ към КНСБ,от Управителния съвет на Асоциацията на българските градове и региони, от ръководството на Завод за хартия „Белово”АД, от доц.д-р Стайко Спиридонов-изпълнителен директор на МБАЛ”Хигия”АТ, гр.Пазарджик,от Председателя на ОбС-Димитровград.

След запалването на традиционния празничен огън, светлините на празничната заря огряха небето над Белово. Празникът продължи с народно веселие, като за настроението на присъстващите се погрижиха изпълнителките Преслава и нейната сестра Ивелина Колева. Празникът завърши със спектакъла на ансамбъл”Беловче” „Това е България”.

 

https://www.livechatalternative.com/