Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Дунав Ултра изживяване

Над 100 участници, колоездачи от България и Румъния, се включиха в прехода "Дунав Ултра: Следвай реката 2020" – старт Видин. Това е най-дългият туристически велосипеден маршрут в България – 732 километра по поречието на Дунав, започващ от село Куделин, община Брегово до Дуранкулак, община Шабла.

В туристическия велопреход се включи и Константин Бошнаков от гр. Белово, общ. Белово в екип с Ангел Ганчев от с. Семчиново, община Септември, които успяха да стартират успешно в 6:00 ч. гр. Видин.

Дунав ултра изживяване

Първото чекиране беше на крепостта баба Вида

"Дунав Ултра: Следвай реката 2020" е седмо поред издание и промо-събитие в подкрепа на едноименния маршрут. Проявата е с домакин гр.Видин (31.08.2020-1.9.2020 г.) и е съпътствана с последващ многодневен колоездачен преход по маршрута "Дунав Ултра", вкл. през/покрай градовете: Видин, Дунавци, Лом, Козлодуй, Мизия, Оряхово, Гулянци, Никопол, Белене, Свищов, Две могили, Русе, Мартен, Сливо поле, Тутракан, Силистра, Добрич и Генерал Тошево.

Преходът Дунав Ултра не е състезание и в него няма награден фонд. В него всички колоездачи стартират заедно, но всеки е свободен да следва свой собствен план за изминаване на дистанцията, да се движи със собствено темпо, скорост и маршрут. По време на придвижването от една точка до друга се разрешава ползване всякакъв вид собствен придружаващ, логистичен, технически или друг вид съпорт.

Участниците в прехода имат възможност да се регистрират в три категории: Индивидуално, Екип 2-ма колоездачи, Екип 4-ма колоездачи.

Специално за изданието на прехода през 2020 г. за първи път ще бъдат представени два алтернативни режима (варианта) за изминаване на маршрута "Дунав Ултра" – "Класически" и "Приключенски".

Всеки индивидуален участник или екип може да избере предварително планирана продължителност на прехода – до 48 часа, до 3 дни, до 5 дни, до 7 дни и повече от 7 дни.

Информация от: www.dunavultra.com