Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Беловци отбелязаха 140 години от освобождението си

По традиция и тази година в навечерието на своя празник беловци се събраха на централния площад „Освобождение“, за да изразят своята почит и признателност към загиналите руски, финландски и украински воини.

Тържеството започна с ритуалното вдигане на знамената под звуците на националния химн, а свещеници от общината отслужиха празничен водосвет за здраве и благоденствие. Официални гости на празника бяха: евродепутатът Андрей Новаков, народните представители от ПП „Герб“ – Даниела Малешкова и Димитър Гечев, областният управител на област Пазарджик Стефан Мирев, директорът на областна дирекция „Земеделие“ Пазарджик Стоян Траянов, председателят на ПП „Движение Гергьовден“ Драгомир Стефанов, председателят на младежката организация на „Движение Гергьовден“ Даниел Парушев, председателят на СРС „Подкрепа“ Пазарджик Никола Минчев и др.

Венци и цветя от гостите и жителите на община Белово бяха поднесени пред паметника на освободителите. По традиция празничния огън запали кметът на общината инж. Костадин Варев, а небето над Белово се освети от тържествена заря. За доброто настроение на всички се погрижиха – Валя Балканска, Петър Янев, Николина Чакърдъкова, Боби Шапков и Неврокопски танцов ансамбъл.

Под патронажа на кмета на община Белово – инж. Костадин Варев се проведоха и следните мероприятия, посветени на Празника на града:

Турнир по футбол, организиран от „Спортни бази и спорт за всички“ община Белово и представяне на книгата „Каймакъ-Чаланъ“ на Ангел Узунов, с организатор МС „Атанас Хрисчев“ град Белово.

{gallery}news/2018/01/15012018:160:140:0:0{/gallery}