Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Отворена за посещения е фото-документалната изложба „Моят град и Европа – традиции и съвременност“

Фото-документалната изложба "Моят град и Европа – традиции и съвременност" се осъществява по Проект: "Община Белово и нейните граждани – част от голямото Европейско семейство". С нея предлагаме пътуване през времето от европейското влияние върху формирането на беловската градска култура – 70-те години на XIX и началото на XX век, до днешната роля на Европейския съюз в развитието на региона и регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на Европа 2018 година.

Подготвени са пет информационни табла, като първите три проследяват промените настъпили в Белово около строителството на ЖП станция Бельово и експлоатацията на горите от "Къмпани Ориентал". Нашите гости ще могат да проследят чрез богат снимков и документален материал новия архитектурен вид на селището, развитието на европейско образование на основата на богата местна традиция, показали сме успели, образовани беловци от миналото, промените в бита, в отношенията между хората, забавленията, начина на обличане, социалния живот…

Четвъртото табло е посветено на днешното измерение на сътрудничеството с Европа. Община Белово е една от общините с най-голям брой изпълнени европейски проекти. Показваме реалното измерение и ползата от работа по европроектите – обновени читалища, административни сгради, нови спортни съоръжения, не на последно място осъвремененото градско пространство в центъра.

Петото табло е за целите и приоритетите на българското европредседателство.

Изложбата ще бъде открита за посещения до 1 юни 2018 г. в сградата на Музейна сбирка "Атанас Хрисчев" град Белово.

Севдалина Попова

/Ст.спец. "Музейно дело", общ. Белово/

{gallery}news/2018/03/06032018-2:160:140:0:0{/gallery}