Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Община Белово официално откри изградената интернет мрежа по инициатива на WIFI4EU

ОБЩИНА БЕЛОВО ОФИЦИАЛНО ОТКРИ ИЗГРАДЕНАТА
ИНТЕРНЕТ МРЕЖА ПО ИНИЦИАТИВА НА WIFI4EU

Кметът на община Белово инж. Костадин Варев днес официално откри изградената система за безплатен достъп до интернет по Инициативата Wi-Fi4EU.

На площада пред сградата на община Белово, заобиколени от светилищата на беловската духовност, култура и героично минало – църквата, училището, читалището и историческия музей, жителите и гостите на общината присъстваха на официалното откриване.

Община Белово е една от първите общини в областта, не само спечелили проекта, но и финализирали неговата реализация. Чрез инициативатаWi-Fi4EU общината ще приобщи все повече от жителите си към интернет свързаността, за да могат те пълноценно да се възползват от безкрайните възможности на цифровизацията. А нашият красив край ще бъде видим за другите европейски общини.

Мрежата по проекта е изградена от Телекабел Пазарджик, разполага с общо 10 точки за обществен достъп – в центъра на град Белово, спортната зала „Сгурията“ и площадите на всичките населени места. Финансирането на проекта е на стойност 15 000 евро по европейската инициатива Free Wi-Fi for Europeans.

На събитието присъства изпълнителният директор на Телекабел г-н Ангел Василев. Той беше приятно изненадан от символичният жест на кмета на общината, който му връчи ваучер на стойност 15 000 евро.

Днешното събитие бе един от онези запомнящи се моменти, които ни определят като пълноправни европейци и ни дават самочувствието да използваме удобствата на глобалния напредък в съвременните технологии.

{gallery}news/2019/09/19092019-2:160:140:0:0{/gallery}

https://www.livechatalternative.com/