Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Писателят Нидал Алгафари гостува в Белово

На 17.11.2017 г. известният продуцент, режисьор и писател Нидал Алгафари представи своите книги пред беловска публика. Срещата се осъществи по покана на организаторите: Сдружение „Студенти за българска литература“ и МС „Ат. Хрисчев“ гр. Белово.

Нидал Алгафари завършва НАТФИЗ, спец. „Кинорежисура“. Баща му е сириец, а майка му е българка. Има двама братя, приема християнството и се венчава за известната българска психоложка Мадлен Алгафари, имат дъщеря и син.

Автор и режисьор на студентското предаване от близкото минало „Ку-Ку“. Бивш делегиран продуцент на „Шоу и развлекателни програми“ в БНТ. Продуцент, съсценарист, режисьор на игралния филм „Ла донна е мобиле“. Продуцент и режисьор на телевизионните предавания „Наблюдател“ и „Анонси“. Нидал Алгафари е режисьор и на документалния филм „Сирия – история и легенди“. От юни 2002 г. до май 2004 г. е изпълнителен директор на БНТ.

Автор на романа „Боже, защо Господ лъже“- издаден през 2014 година в София. Втората част от трилогията е със заглавие „Аллах, милост нямаш ли?“ – 2015 г.

В неговите книги среща си дават картини от миналото, свързани с бита, обичаите, традициите, различните религии и вярвания, не липсва и любовната нишка.

{gallery}news/2017/24112017:160:140:0:0{/gallery}