Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Пожар изпепели читалището „Св.Св. Кирил и Методий-1910” в с. Мененкьово

Около 01.45 часа на 22.06.2016 г. на телефона за спешни повиквания 112 и в община Белово е получен сигнал за възникнал пожар в читалище „Св.св. Кирил и Методий-1910” в с. Мененкьово.  На място пристигат кметът на общината-инж. Костадин Варев и кметът на селото – Иван Адов.

Доброволци от Доброволното формирование към община Белово веднага са се отзовали на сигнала и са работили на място заедно с екипа на „Пожарна безопасност и защита на населението“ .
Към мястото на пожара са насочени 4 противопожарни и един специализиран автомобил с 10 огнеборци от РСПБЗН-Белово и Пазарджик. Пристигат и патрули на РУ-Септември. По първоначални данни стихията е обхванала първия и втория етаж, където се помещават пенсионерски клуб, кафе-аперитив, библиотеката и читалищната зала. Около 06.30 часа сутринта пожарът е напълно изгасен. Освен читалището, напълно са разрушени заведението и магазинът на Владимир Нонев.
На местопроизшествието е направен оглед от дежурна група на полицейското управление в Септември. Със заповед на кмета на общината  5-членна комисия извърши оглед на мястото със задача да установи последствията от възникналия пожар.
Причините довели до възникване на инцидента, както и щетите нанесени от него са в процес на изясняване.

{gallery}news/22062016-2:160:140:0:0{/gallery}

https://www.livechatalternative.com/