Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Връчване на наградата на сайта kmeta.bg

На 24.07.2015 г. в гр. Белово г-н Боян Томов–изпълнителен директор на сайта kmeta.bg връчи наградата за Кмет на месеца на община под 20 000 жители на кмета на община Белово, инж.Костадин Варев. Той бе избран от читателите на сайта за победител в поредното издание на конкурса. През юни надпреварата между общинските управници бе на тема „Добра градска среда”.

Кметът на община Белово спечели първото място с реализацията на проекти, които променят облика на общината. Обновен е градският площад в Белово, завършен е ремонтът на НЧ”Св.св.Кирил и Методий-1927”, осъществен чрез средства от Фонд енергийна ефективност и възобновяеми източници и по мярка 321 от ПРСР. Продължава ремонтът на сградата на музея, чиято фасада грейна след направеното саниране. В процес на осъществяване са два проекта, чрез които ще бъдат обновени стълбището, свързващо кв. Разсадника”с центъра на Белово, и алея „Юрий Гагарин”. Реконструкцията им предвижда разполагане на експозиционни пана, чрез които ще се популяризира културното, природното и историческото наследство на общината.  

Възможности за спортуване жителите на Белово ще получат, благодарение на ремонта на спортната площадка, който общината извършва чрез собствени средства, и ремонта на спортната зала, направен със средства от Министерството на финансите по ПИП.

Тече  ремонт на улиците и тротоарите в населените места на община Белово.