Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Посрещнахме Баба Марта и пролетта

По стар български обичай на 1 март посрещнахме – Баба Марта и пролетта. Цялата община Белово грейна в бели и червени цветове, символ на здравето, силата и дълголетието.

Всички площади и централни улици по населените места се накичиха с празнична мартенска украса. През целия ден Баба Марта поздравяваше и връзваше мартенички на малки и големи. Тя посети детски градини, училища, не пропусна и общинската администрация.

Малчуганите от Детската градина в Белово изнесоха цяло тържество в чест на любимата си Баба Марта. Рецитираха, пяха и танцуваха, а тя по традиция им върза пъстри мартенички и им пожела да бъдат здрави, бели и червени, румени и засмени.

Учениците на г-жа Соня Паничарова от  клуб „Сръчни ръце“ изненадаха кмета на общината инж. Костадин Варев с посещението си, като му вързаха традиционна българска мартеничка, изработена от самите тях. Облечени в български носии те не пропуснаха да поздравят с празника и всички служители на общинска администрация.

Бабите от Центъра за възрастни хора в с. Дъбравите изработиха мартеници, които подариха на дечицата от ДЦДУ град Белово и Дома в град Брацигово.

{gallery}news/2017/02032017:160:140:0:0{/gallery}

 

https://www.livechatalternative.com/