Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

News

Във връзка с изпълнение на проект за
подмяна на вътрешна водопроводна мрежа
от Община Белово на 01.02.2023г. /сряда/ ще се
извърши превключване между стар и нов
водопровод, поради което
водоподаването на гр.Белово,
кв.“Разсадника“ ще бъде прекъснато в
периода от 09:00 до 18:00 часа.

Анкетно проучване във връзка с изготвяне на План за интегрирано развитие на Община Белово за периода 2021-2027 г. (ПИРО)

Уважаеми съграждани,

Настоящото анкетно проучване се провежда във връзка с изготвянето на План за интегрирано развитие на Община Белово за периода 2021-2027 г. (ПИРО). Анкетата е насочена към всички заинтересовани страни на територията на Община Белово, като целта е да формираме обективна оценка при изготвяне на анализ на икономическото, социалното и екологичното състояние, нуждите и потенциалите за развитие на Община Белово, да дефинираме визия, цели и приоритети на плановия документ за новия програмен период.

Вашето участие в процеса по разработване на ПИРО е изключително важно и ще допринесе за неговото качество, реалистичност и постигане на обществен консенсус. Изразявайки Вашата гражданска позиция в настоящото анкетно проучване, Вие участвате в изготвянето на най-важния стратегически документ, свързан с развитието на общината в периода до 2027г.

Анкетата е валидна до 17.02.2023г. включително.

Кметът инж. Варев връчи почетни звания и отличия

На тържествена церемония по случай празника на Белово, Кметът на общината  връчи званието Почетен гражданин на Белово и Общината“, плакет, диплом и лента на Д-р   Дамян   Николов   Дамянов, Академик на БАН, Доктор на медицинските науки, Професор по хирургия за изключителния му принос и обществена значимост в борбата с най-коварната болест на съвремието ни.

Академик  Дамянов е дарил живот и надежда на много беловци и наш дълг беше да засвидетелстваме признанието и благодарността на хилядите ни съграждани.

Кметът удостои с Почетен  знак  на  община  Белово за  граждански  принос“, грамота и лента :

~ Съдия Мариана Шотева – Председател на Административен съд – Пловдив за изключителен принос при утвърждаване на добрите практики в съда, за тяхното усъвършенстване и за постигане на бързо, качествено, справедливо и предвидимо правораздаване, ефективна и прозрачна правораздавателна дейност, за повишаване на доверието на обществото в съдебната система.

~ Стефан  Стоянов  Ленгаров  – световен и европейски шампион по канадска борба на лява ръка за изключителен принос за развитието и популяризирането на спорта сред младото поколение на община Белово.          Тържеството продължи с мили и сърдечни благопожелания, и поздрави от: почетните граждани академик д-р Дамянов и професор д-р Донова, съдия Шотева, г-жа Георгиева – изпълнителен директор на НСОРБ и др.гости.

145 години от Освобождението отбеляза Белово

На 14 януари центърът на град Белово се оказа тесен да побере всички дошли на отбелязването на 145-тата годишнина от Освобождението на беловския край. Гайдарски състав „Петко войвода” откри празничната програма. Празникът започна с традиционния ритуал по вдигане на националния трибагреник от Кмета на общината инж. Костадин Варев.  Представители на православната църква отслужиха празничен водосвет. За да споделят празника с жителите на общината присъстваха гостите: г-н Андрей Новаков – евродепутат от групата на ЕНП, г-н Димитър Гечев – народен представител от политическа партия ГЕРБ, г-н Трендафил Величков –областен управител на област Пазарджик, Генерал-майор Явор Матеев – командир на съвместното командване на специалните операции, г-н Илия Милушев – съветник по сигурност и отбрана на президента на Републиката, Съдия Мариана Шотева –председател на Административен съд – Пловдив, г-жа Силвия Георгиева – изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България, Комисар Ангел Ангелов – директор на Регионална дирекция на пожарна безопасност и защита на населението, подполковник Петър Петров –началник на Военно окръжие Пазарджик, г-н Найден Шопов – областен координатор на партия ГЕРБ -Пазарджик, Гл. инсп. Георги Поюков – Районна служба за пожарна безопасност и защита на населението Белово, Ст.инсп. Лъчезар Павлов – началник Полицейски участък Белово, почетните граждани на община Белово: проф. д-р Донова, акад. д–р Дамянов, г-н Цинцаров, г-н Пенев, Д-р Николай Дойнов – председател на Съюза на народните читалища, г-н Димитър Хаджидимитров –зам.-председател на КТ „Подкрепа”- Пазарджик, общински съветници, кметове на общини и кметства, ръководители на обществени институции на територията на община Белово, изявени беловци – лекари, художници и скулптори.

    Празнично приветствие към жителите на Белово отправиха Кметът на общината инж. Костадин Варев, евродепутатът г-н Андрей Новаков и Областният управител на област Пазарджик г-н Трендафил Величков. Послучай празника бяха получени множество поздравителни адреси. 

В тържествената проверка-заря участва военно формирование на Съвместно командване на специалните операции с командир генерал-майор Матеев. Венци и цветя пред паметника на освободителите бяха поднесени от името на Кмета на общината, президента на Република България, членове на европейския парламент от групата на ГЕРБ/ЕНП, от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, от Областния управител, гости и жители на община Белово. По стар обичай празничният огън беше запален от инж. Варев – Кмет на община Белово.  Програмата продължи с участието на  поп – фолк певицата Деси Слава, маестро Митко Денев и гласът на България Петя Панева, както и танцьорите от ФТА „Беловче”. Стоплени от приветствените думи, от традиционното греяно вино, от почерпката и с приповдигнато празничното настроение стотици беловци и гости извиха кръшни хора.

УВЕДОМЛЕНИЕ ВЪВ ВРЪЗКА С ОТОПЛИТЕЛЕН СЕЗОН 2023/2024г.

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА БЕЛОВО,

ВЪВ ВРЪЗКА С ОТОПЛИТЕЛЕН СЕЗОН 2023/2024г., ВИ УВЕДОМЯВАМЕ, ЧЕ В СРОК ДО 15.02.2023г. В ДЕЛОВОДСТВОТО НА ОБЩИНА БЕЛОВО СЕ ИЗГОТВЯТ СПИСЪЦИ НА ПРАВОИМАЩИТЕ ЖИТЕЛИ С ПОСТОЯНЕН АДРЕС В ГРАД БЕЛОВО, ЖЕЛАЕЩИ ДА ДОБИВАТ /самостоятелно/ ДЪРВА ЗА ОГРЕВ ПО ТАРИФНА ТАКСА НА КОРЕН ИЛИ ДА ЗАКУПЯТ ДЪРВА ЗА ОГРЕВ ОТ ВРЕМЕНЕН СКЛАД.

Един и същи жител не може да фигурира и в двата  списъка. За отоплителен сезон 2023/2024 г. ТП ДГС Белово може да осигури за закупуване на дърва за огрев от временен склад до 10 пр.м3 на домакинство.

Общинска администрация-Белово