Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

1 Юни – Международен ден на детето

По традиция и тази година на 1 юни – Денят на детето, община Белово зарадва малчуганите с увеселителни атракции – батути и пъстра върталежка. Те бяха монтирани на централния площад в град Белово и децата се забавляваха през целия ден напълно безплатно.

Празничната програма стартира още от сутринта с кукления театър „Истории с луна“ в салона на НЧ „Св. св. Кирил и Методий -1927“ гр. Белово. Изненадите продължиха на сцената пред Читалището със забавното шоу на аниматорите от „Бонбон“. Децата участваха в редица интересни игри, подготвени специално за тях.
През целия ден работеха две ателиета за рисуване. Децата имаха възможност да изберат маска по желание и да я оцветят, а след това организаторите от Читалището любезно им я подаряваха. Две пораснали момичета правеха пъстри рисунки върху детските лица и ги превъплъщаваха в любими техни герои.
Като на всеки детски празник и този път имаше много подаръци. Кметът на община Белово – инж. Костадин Варев награди всички изявени деца на територията на общината, класирали се на национални и международни конкурси, а за всички останали имаше торбички с лакомства.
През целия ден децата от нашата община рисуваха, играеха и се забавляваха под звуците на познати детски песнички. А наградата на родителите бяха слънчевите детски усмивки.

{gallery}news/2017/02062017-2:160:140:0:0{/gallery}
 

https://www.livechatalternative.com/