Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

В деня на Националния празник в Белово бе открит музей

На 3 март с тържество и изложба "Археология – Белово" бе официално открит Историческият музей в града. Тържеството бе уважено от Даниела Малешкова – народен представител, Петър Белчев – заместник областен управител на област Пазарджик, проф. Красимира Табакова от СУ "Св. Климент Охридски" гр. София, директора на Регионален исторически музей гр. Пазарджик – Борис Хаджийски, директори на музеи в областта, ръководството на местното училище, много граждани и гости на Белово.

Събитието започна с кратка програма от стихове на местни поети, прозвуча и химнът на града, в изпълнение на г-н Николай Титеряков – учител по музика в СУ "Ал. Иванов – Чапай" гр. Белово.

Инж. Костадин Варев – кмет на Община Белово и домакин на събитието след слово, посветено на историята на музейното дело в града ни, преряза лентата и обяви официално съществуването на новия културен институт.

Севдалина Попова, ст. специалист "Музейно дело" в общината, представи изложбата и подчерта, че е направена стъпка в правилната посока – да се развива музейна институция, за да се съхранява паметта за богатото културно-историческо наследство на района. Тя покани всички да разгледат изложбата и да се насладят на древните културни ценности от община.

{gallery}news/2019/03/04032019:160:140:0:0{/gallery}