Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА

На 17 септември 2012г. в Община Белово посрещнаха 621 ученици, от тях 55 са първолаците, които за първи път прекрачиха прага на училището.
В СОУ  ”Александър Иванов-Чапай” гр.Белово гости на тържественото откриване на учебната 2012/2013 година бяха кметът на общината инж. Костадин Варев, г-н Георги Генов – председател на Общински съвет –Белово и г-жа Александра Полищук- старши експерт от РИО-Пазарджик.

Традиционното откриване на новата учебна година започна с посрещане на знамето и приветствените думи на водещите. Бели, зелени и червени балони литнаха към небето. В своето поздравление кметът Костадин Варев се обърна към всички ученици с пожелание  за упоритост и постоянство в овладяване на знанията, към първокласниците, с уверение, че няма от какво да се страхуват, когато до тях са учителите, към родителите- с молба да бъдат близо до децата си, да ги възпитават в родолюбие и амбиции за постигане на повече знания.
Директорката Ивана Даутова удари първия звънец, а г-н Варев връчи на първокласниците подаръци от Община Белово с пожеланието „На добър час!”
Тържествено беше открита новата учебна година и в ОУ  ”Отец Паисий” с.Сестримо. Г-жа Ненка Тодорова, директор на дирекция „ФСДУСАО” и г-жа  Цветозара Блажева, директор на дирекция „ЕПХПУТ” поздравиха учители, ученици и родители с новата учебна година.
Празничният ден беше открит и в  ОУ ”Отец Паисий” в село Мененкьово, където гост беше г-жа Веселка Илкова, секретар на Община Белово.