Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

146 години от обесването на Васил Левски

146 години от героичната гибел на Апостола на българската свобода отбелязаха беловци. По традиция възпоменанието се прави пред бюста на Левски в двора на Историческия музей.

Първи тази година бяха децата от ДГ "Щурче", гр. Белово. Те почетоха деня със стихове и песни, посветени на делото на героя, като показаха завидни за възрастта си знания за неговия живот.

Учениците от четвъртите класове на СУ "Ал. Иванов – Чапай", гр. Белово под ръководството на госпожите Незабравка Пенова и Гергана Дочевска, изнесоха музикално-поетична програма в чест на годишнината. За музикалната част от програмата се беше погрижил г-н Николай Титеряков.

Гражданството, общинска администрация, начело кмета на общината, инж. Костадин Варев, и гости се събраха пред барелефа на Апостола. Бяха поднесени венци и цветя. Паметта на Левски бе почетена с едноминутно мълчание.

Традиция е в Белово на всеки 19 февруари да се отдава почит на Апостола на свободата, тържествено и със съзнанието, че това е ден за равносметка и спомен за делата извършени в полза на Родината.

{gallery}news/2019/02/20022019:160:140:0:0{/gallery}