Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Честит 1-ви март

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
по случай 1 март-Денят на самодееца и любителското художествено творчество

Уважаеми самодейци от община Белово,
Денят на самодееца е един чудесен празник за хората, които не жалят време и сили за да работят за запазването на българската традиция и култура.

Любителските художествени състави от общината неведнъж са се представяли отлично на престижни сцени в страната и в чужбина. Трудно могат да бъдат изброени всички групи, ръководители и участници, които пазят живи народните традиции и разкриват красотата на музикалното, певческо, танцово и театрално изкуство. Но едно е сигурно – самодеецът е човек, който има дух. И този дух го съхранява и превежда по трудния път на твореца! Желая Ви здраве, удовлетворение и много сценични изяви!
Честит празник !

ИНЖ.КОСТАДИН ВАРЕВ
КМЕТ НА ОБЩИНА БЕЛОВО

На площад „Освобождение“ в град Белово се проведе тържество по случай националния празник – 3 март и 136 години от Освобождението на България.
Празникът започна с ритуал по издигане на националния флаг под звуците на химна на Република България. В празничния концерт взеха участие ученици от трети клас на СОУ „Ал.Иванов-Чапай“ гр.Белово, които бяха подготвили рецитал „Аз обичам България“. Ученици от основно училище „Отец Паисий“ село Сестримо пресъздадоха събитията преди освобождението със сценката „Левски пред съда“, а учениците от основно училище „Отец Паисий“ в село Мененкьово изнесоха спектакъла „Историята помни“ . На празника присъстваха инж.Костадин Варев, кмет на община Белово, г-н Георги Генов, председател на Общински съвет – Белово, общински съветници, ръководството на Общинска администрация-Белово, жители и гости на общината. Венци и цветя в знак на признателност бяха положени на паметника на Освободителите от Общинска администрация Белово, от Общински съвет – Белово, от общинската организация на запасните офицери, от жители и гости на общината.