Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Още 40 лица от община Белово ще получават безплатен топъл обяд по проекта „Обществена трапезария“

От 16 септември до края на година безвъзмездно топъл обяд ще получават още 40 лица в община Белово. Услугата се предоставя в рамките на проекта „Обществена трапезария“ на община Белово и Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика.
Реализацията на проекта започна от 15 юли като 70 души от общината вече получават топла храна. Така лицата, които ще могат да се възползват от услугата стават 110 – от тях 72 деца, 17 лица с тежки психични и физически увреждания, 3 скитащи и бездомни лица, 7 лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях и 11 самотно живеещи хора.
Обществената трапезария ще подобри качеството на живот и ще осигури помощ и подкрепа на крайно нуждаещи се лица и семейства в община Белово. С изпълнението на проекта се предоставя на нуждаещите се топла, калорична и здравословна храна. За потребителите в неравностойно положение, храната ще бъде носена по домовете. С два автомобила се доставя храната навреме до всички населени места от общината.