Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Уважаеми учители,
Скъпи ученици,
УВАЖАЕМИ ПРОСВЕТНИ ДЕЙЦИ,
Приемете моите най-искрени поздравления по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и славянската писменост!

24 май е символ на духовност и традиция, ден на признателност към делото на братята Кирил и Методий. Азбуката, сътворена от тях, е най- ценното наследство за България и за другите славянски народи. Днес буквите на България са азбука на Европа и ние имаме пълното право да се гордеем с дълбоките си корени, с блестящия талант на дейците на българската просвета и култура, с интелектуалния потенциал на нацията.
Днешният ден ми дава повод да изразя своето уважение и признателност към всички Вас – българските учители, българските творци и култулни дейци.  Нека, както поколения българи преди нас, да ценим високо културата, просветата и науката, да опазим своята писменост, извисен дух и стремеж към знания и напредък!
Уважаеми учители, пожелавам Ви да продължите да работите с воля, упоритост и професионализъм в името на българското образование. Пожелавам Ви много здраве и успехи в усилията да съхраните и да развиете културната идентичност на българската нация!
На Вас, скъпи ученици, пожелавам да помните своя род и език, да отстоявате идеите на Кирил и Методий за равнопоставеност на народите и за толерантност към различията!
Скъпи абитуриенти, днес за последен път прекрачвате прага на своето училището и чувате училищния звънец. Вярвайте в себе си, защото младостта е изпълнена със сили и енергия за реализиране на всяка мечта.
Пожелавам Ви успех на зрелостните изпити и реализиране на мечтите!
На добър час, скъпи абитуриенти!
Честит празник!
Инж. Костадин Варев
Кмет на Община Белово