Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Прекъсване на пътя за ВЕЦ Сестримо

Падналите обилни валежи на 12 и 13.03.2016 г. доведоха до свличането на огромна земна маса /подпорна стена и част от общински път/ в землището на с. Сестримо, общ. Белово. В резултат на пропадналата асфалтова настилка, основата на пътя и подпорните стени под него е прекъсната връзката на ВЕЦ Сестримо с населеното място, но е осигурен обходен път.

На 13.03.2016 г. е постъпил в община Белово сигнал от  тел. 112 за инцидента. Служители на Общинска администрация веднага са проверили сигнала и са работили на място заедно с екипа на „Пожарна безопасност и защита на населението“ гр. Белово под ръководството на инж. Красимир Пипонков.

Със заповед на кмета на община Белово инж. Костадин Варев  от 14.03.2016 г. , 9-членна комисия извърши оглед на мястото със задача да установи причините за възникване и размера на нанесените щети. По препоръка на комисията веднага е започнало почистване на скалните маси,изградени са диги с помощта на тежка техника, с цел отвеждането на водата в Крива река. Към днешна дата мястото е посетено и от „Геозащита“ гр. Перник. Очаква се до дни тяхното становище по проблема, за да бъде спешно изготвен проект за възстановяване на 3-те подпорни стени и разрушения участък от пътя.

{gallery}news/18032016:160:140:0:0{/gallery}

https://www.livechatalternative.com/