Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Тържествено отбелязване на 24 Май в Белово

По традиция и тази година кметът на община Белово-инж. Костадин Варев, посрещна зрелостниците на Випуск 2016. Той им пожела здраве и успех в реализирането на целите си, а всеки от тях получи поздравителен адрес за празника и таблет от кмета на общината. Тази година завършващите зрелостници са 19, с класен ръководител г-жа Росица Божанова. Пълен отличник на Випуска е Валентина Златанова, а ученикът Александър Танев вече е приет за студент в няколко английски университета.

След срещата си кмета на общината зрелостниците се отправиха за последен път, заедно с шествието от ученици на СОУ „Ал. Иванов – Чапай”, към родното училище. В празнично украсения  училищен двор спазиха традицията и предадоха знамето на училището на идващите след тях,  сбогуваха се  с любимите си учители, които са били винаги до тях от първото им прекрачване на прага на училището до днес.

По време на празничната програма кметът на общината награди всички изявени и талантливи деца от училищата, школите и детските градини на територията на община Белово, които са се класирали на призови места в международни и национални конкурси.

Запостигнати резултати в областта на образованието, изкуствотои културата през учебната 2015/2016 г.на официален прием  в ритуалната зала на читалището  награди получиха  учители и читалищни дейци в категориите: 

·       предучилищно възпитание – Латинка Хранова – ст.учител в ОДЗ „Щурче”, гр. Белово;

·       начален етап – 1-4 клас – Зоя Кузева – ОУ „Отец Паисий”, с. Мененкьово;

·       прогимназиален етап- 5-8 клас – Дора Цветанска – СОУ „Ал. Иванов – Чапай”, гр. Белово;

·       гимназиален етап – 9-12 клас – Спаска Цветанска – СОУ „Ал. Иванов – Чапай”, гр. Белово;

·       награда за особени заслуги – Галина Петрова – Детски комплекс, гр. Белово;

награда за принос в областта на читалищната дейност в община Белово – Тара Генова – НЧ „Благой Захариев-1932”, кв. Малко Белово.

{gallery}news/24052016-2:160:140:0:0{/gallery}