Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Новоизбраният кмет на община Белово е Костадин Варев

На втория тур за кмет на община Белово гласоподавателите дадоха 3161 гласа за инж. Костадин Варев /ПП”Гергьовден”/ и 2167 гласа за претендента Васил Савов/ ПП „ГЕРБ”/. С разлика от 994 гласа новоизбаният кмет е Костадин Варев. Инж. Костадин Варев е роден в гр. Белово.

Средно и висше образование е завършил във Велинград и София- „Лесотехническия интитут”. Женен, с две деца. Работил е като инженер в ДЗ ”Чавдар” и в частния бизнес. Два мандата е бил председател на Общински съвет-Белово. Кметове на населени места станаха: -Стефчо Адамски-с Мененкьово, с разлика от 20 гласа пред опонента. -Росица Данкова-с.Голямо Белово, с разлика от 89 гласа пред опонента. -Мария Цоклинова-с.Дъбравите, с разлика от 34 гласа пред опонента. -Георги Котев- с.Момина клисура, с разлика от 68 гласа пред опонента. -Елинка Георгиева- с.Габровица, с разлика от 17 гласа пред опонента.

През следващата седмица се очаква областният управител да свика учредителна сесия на новоизбрания Общински съвет, на която съветниците и новоизбраните кметове ще положат клетва в присъствието на д-р Баксанов и Виолета Цанова, председател на ОИК.

https://www.livechatalternative.com/