Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Проведе се първа сесия на Общинския съвет

В присъствието на областния управител на област Пазарджик д-р Дончо Баксанов, представители на областната администрация и членовете на ОИК се проведе първата сесия на Общински съвет-Белово. Сесията по традиция беше открита от най-възрастния съветник Борис Данков, като преди това гости и граждани изслушаха „Песен за Белово” и изгледаха танц на плодородието, изпълнен от ДТС”Беловче”.

След това новоизбраните съветници и кметове се заклеха да служат честно на своите съграждани и получиха удостоверения и подписаха клетвени листове. Новоизбраният кмет на община Белово инж. Костадин Варев получи символичния ключ на града и огърлицата като символ на кметската власт от ВрИД кмета Асен Родев.

В словото си той благодари на всички присъстващи и изрази увереност, че всички заедно ще работим за превръщането на община Белово в по-добро място за живот, труд и отдих. С тайно гласуване с 10 гласа „За” и 3 „Против” за председател на Общинския съвет беше избран съветникът от Движение „Гергьовден” Георги Генов. От името на НПО”Десислава”-Сестримо беше поднесена икона като дар на новия кмет инж. Костадин Варев.

След изчерпване на дневния ред гости и граждани се отправиха към кметския кабинет, където кметът встъпи в длъжност и зае работното си място.