Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Ученици от община Белово се срещнаха с Цвета Караянчева

40 ученици от всички училища на територията на община Белово посетиха Народното събрание на Република България по покана на народния представител г-жа Даниела Малешкова по случай 140-тата годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция.

Заедно с кмета на община Белово-инж. Костадин Варев, кмета на с. Мененкьово-г-н Иван Адов, г-жа Анета Кечева- Директор Дирекция "СА" в община Белово и служители на Общинска администрация-Белово, учениците имаха възможността да присъстват на редовното парламентарно заседание в българския парламент.

След това се срещнаха с Председателя на 44-тото Народно събрание на Република България – г-жа Цвета Караянчева, г-жа Даниела Малешкова и г-н Евгени Будинов – народни представители от ПП "ГЕРБ".

Кметът на община Белово връчи на г-жа Караянчева почетен плакет на община Белово и специално изработен албум, отразяващ историята на общината ни и посещението на Председателя на 44-тото Народно събрание в град Белово по повод 141 години от Освобождението на града.

Учениците се запознаха с работата на народните представители, с това как законопроектите се превръщат в закони. Имаха възможност да зададат въпросите, които ги вълнуват, а също и споделиха своите емоции от посещението си в сградата на най-важната институция за страната ни – Народното събрание на Република България.

{gallery}news/2019/02/28022019:160:140:0:0{/gallery}