Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Приключи инициативата „Забавното лятно четене“ за 2013 г.

В навечерието на края на лятната ваканция и началото на учебната година, дойде време да бъдат обявени резултатите от инициативата „Забавното лятно четене“ за 2013 година. Това стана с официално награждаване, там където и започна кампанията през май, а именно пред книжен център „Гринуич“ в София.
На официалното събитие присъстваха много деца, както и техните родители и приятели, които се забавляваха страхотно с весела музика и танци и разбира се книги. Специални гости бяха кметът на София – Йорданка Фандъкова, която беше патрон на инициативата през 2011 г., посланиците на инициативата актрисата Силвия Лулчева и ТВ водещата в Bulgaria On Air Радинела Бусерска и др.

Гостите поздравиха всички участници в кампанията, обясниха колко е важно да се четат и книги и отбелязаха, децата на България, са нейното бъдеще и богатство.
Онлайн читателският дневник сочи, че най-четящото училище е СОУ „Александър Иванов – Чапай“ от град Белово с 2398 книги за това лято. След него е ОМГ „Академик Кирил Попов“ от град Пловдив и СОУ „Христо Ботев“ от град Русе.
Най-четящото дете за това лято е Вяра Младенова от град Белово, която е на 13 години. През 2012 година Вяра беше на трето място сред най-активните деца на „Забавното лятно четене“.
На първия учебен ден, г-жа Ивана Даутова, директор на СОУ „Александър Иванов-Чапай“ град Белово поздрави учениците с отличието, а най-четящото дете за 2013 г. , Вяра Младенова получи подарък – лаптоп. Г-жа Даутова пожела догодина още повече деца да последват примера й- да четат книги!