Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

В Белово отбелязаха 141 години от обесването на Васил Левски

Днес се навършват 141 години от обесването на Васил Левски. Васил Иванов Кунчев, известен като Васил Левски и Апостола на свободата, е един от най-великите българи.

 

Учениците от СОУ „Александър Иванов-Чапай“ в град Белово бяха подготвили рецитал и исторически факти  за живота и делото на Левски, който представиха на гостите и съучениците си в двора на училището. Официалните гости, които бяха дошли на събитието бяха инж.Костадин Варев, кмет на община Белово, г-н Стойко Стефанов, общински съветник и зам.председател на Общински съвет – Белово и други представители на Общинска администрация-Белово. След рецитала, официалните лица, учителите и учениците се отправиха към бюст-паментика на Апостола в двора на градския музей, където поднесоха цветя.

Жители и гости на с. Сестримо също почетоха 141 г. от гибелта на Васил Левски. Цветя и венци пред паметника на Апостола положиха кмета на Община Белово г-н Варев, г-н Васил Атанасов председател на запасните офицери от Община Белово, г-н Стойко Стефанов, зам.-председател на ОбС-Белово, кмета на село Сестримо г-н Стойчо Стефанов и г-жа Ненка Тодорова, директор на дирекция в Общинска администрация-Белово. Тържеството продължи с литературно музикална програма от учениците от училището.