Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Eвропейска седмица на мобилността в Община Белово 16.09-22.09.2014 г.

4

      Община Белово отбеляза седмицата на мобилността във всички учебни заведения с образователна дейност, като бяха запознати всички деца и ученици с мобилността, която е от значение за нашето качество на живот и устойчив градски транспорт.

    „Градовете и селата са машини за живеене и ние всички трябва да потърсим начин да ги пригодим за нас. Тази година Седмицата на мобилността набляга на това как да направим населените места годни за живот с пространства за хората”. Това казва г-н Янез Поточник – Комисар по околната среда към ЕК в подкрепа на обявеното мото на кампанията тази година „Нашите улици, нашият избор”, което има за цел да насърчи хората да създадат населеното си място, така, че да живеят с радост в него.

            Мероприятита, които протекоха, бяха подходящи за подрастващото поколение. За най-малките това бе рисунка на тема „Аз и улиците на моето населено място”. За по-големите имаше занятие, запознаващо с правилата за безопасно движение в населеното място. По-големите ученици бяха запознати с правата на пътниците в ЕС. Доброволци от Х клас на СОУ”АлИванов-Чапай” облечени със светлоотразителни жилетки, патрулираха заедно с униформени служители на УП-Белово.

            Инициативата „В града без кола” се отбеляза на 19 септември (петък), с ограничен достъп на моторни превозни средства на ул. „Тодор Каблешков” в град Белово.

4567

23