Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Община Белово отбеляза 9-ти май

Жители и гости на община Белово се събраха  пред паметника на загиналите във войните за национално спасение в град Белово, за да отбележат  Деня на Европаи Деня на победата.

Денят на Европа е празник  на Европейските общности, на единството и мира на стария континент.9-ти  май е и Денят на победата. Ден, в който отдаваме почит на всички загинали в годините на Втората световна война.

Паметта на ветераните от войните  и загиналите за освобождението на Европа и света беше почетена с едноминутно мълчание. Венци и цветя на признателност поднесоха кметът на Община Белово – инж. Костадин Варев, Общински съвет Белово, СУ „Ал. Иванов-Чапай“, жители и гости на общината.

Тържествен концерт по повод Деня на Европа и Деня на победата изнесоха  децата от школите по изкуства към Детски комплекс-Белово, с ръководител Галина Петрова. За всички присъстващи звучаха стихове на Р. Рождественский, български маршове и любими на поколения българи руски песни. На празничния концерт като гост на общината присъстваше и руският гражданин Андрей Викторович Семенчиков, който е избрал за своя втора родина България.

{gallery}news/2017/10052017:160:140:0:0{/gallery}

https://www.livechatalternative.com/